Herinneren David Bowie

Sterven en Herinneren

 

6 Dagen geleden is David Bowie overleden, dat is jullie vast niet ontgaan. De kranten stonden er vol van en het was wereld nieuws op TV en de Radio.Toen ik maandag 11 januari zijn muziek de hele dag op de radio hoorde herinnerde ik me zijn muziek weer, die een deel van mijn jeugd was. Ook de foto's in de kranten herkende ik, beelden die diep in mijn geheugen weggestopt zaten. En ja, ik had ook gehoord dat zijn nieuwe CD Blackstar uitgebracht was op zijn 69ste verjaardag op 8 januari j.l. 2 dagen voor zijn overlijden. Een woord sprong er eruit in mijn Bowie herinneringen: FAME!!

Fame de titel van een tophit van Bowie uit 1975 van zijn album Young Americans.

Fame – Roem dat heeft Bowie zeker vergaard in zijn leven, met zijn bijzondere muziek,

de metamorfoses van zijn uiterlijk en zijn extravagantie kledingstijl.

Hij gaat de geschiedenis in als een popster, een artiest, een trendzetter, zo zal hij herinnerd worden en steeds zullen we aan hem denken zodra we zijn muziek weer horen.

Brengt me bij herinneren:

Heb je je ooit afgevraagd hoe jij ooit herinnerd zult worden?

Wat zullen mensen van jou leven weten als je bent gestorven?

Wat je hebt gegeven aan het leven, wat je hebt gekregen en wat je hebt genomen?

Hoe mensen jou zullen herinneren dat is al begonnen sinds je bent geboren en het mooie is dat je dat zelf elke dag kunt bijsturen.

En zorg ervoor dat als jou tijd gekomen is, dat er in jouw afscheid verteld zal worden wie jij was, wat je dromen waren, waar je voor leefde en wat je jouw geliefde nabestaanden toewenst.